Thursday, November 20, 2014

2 [Special] Selamat Mendirikan Masjid [4]

Assalamualaikum. post kali ini sememangnya special bagi aku personally. alhamdulillah, majlis akad nikah dan kenduri berjalan dengan lancar. abang aku hatim dan kak ipar syafikah selamat diijab kabulkan pada 8 November 2014

Sepanjang perjalanan majlis ini. semuanya berjalan lancar. walau pada pagi nya hujan membasahi bumi Sg Abong Muar Johor. bagi kita yang merancang dan Allah yang menentukan. tidak ada masalah pada kita alhamdulillah. dengan sekali lafaz, mereka sah bergelar suami isteri.

credit: theclicks.me // Hatim + Sya

Hatim Salleh tau pun batim. pada aku abang yang sangat sekepala dengan aku dari aku kecik lagi. orang yang bila kerja sangat fokus. kau suruh dia design pape pun. dia wak rilek saja. macam malas-malas je nak buat. tapi sedar-sedar, kerja tu dah siap. entah masa bila pun akku xtau kau ni buat kerja bila. tidak banyak yang dia nasihat aku berbanding abang2 yang lain. tapi dia punyai cara tersendiri macam mana nak nasihat aku. im feel very special sebab aku sorang je yang akan paham dia nasihatkan itu. hahaha, there is too many to flashback with you brodar! hahah. me always love youu brodar. *fist bump*

Pada hari kejadian, aku as pengapit dia sangat terharu saat dia nak kawin. feels like losing something but at the same time I've to accept you not young anymore. life must go on. sampai bila kau nak membujang. kau juga ada kehidupan selepas ini dan juga mahukan kehidupan berkeluarga kan. lagi awkward bila bakal kakak ipar is totally new for me. hahaha. how i wish . . . .

Apa-apa sekali pun. segalanya dah selamat dinikahkan. selamat menjalani kehidupan berumah tangga ye. dan sentiasa beringat pesan-pesan orang berpengalaman. i guess, my turn is coming so sooon. hahahah





p/s: nak meletup dah jantung start dari sekarang.hahahha

p/s/s: tak sabar plus cuak nak mati.hahahah

p/s/s/s: dup dap dup dap

p/s/s/s/s: semoga segalanya dipermudahkan. ameen

2 comments:

@isHaH@but@lib said...

Dah nak meletup jantung? So hari n jantung kau hado lagi x? Haha.

Alhamdulillah, soon is over already.

Selamat menjadi ketua keluarga.

All the best here and hereafter

p/s:- dua dua cantik and hensem semalam, i give u that. hamekkkk

haziq said...

alhamdulillah. done already

achievement unlocked: status married

hihihi. doakan kami

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates