Thursday, May 23, 2013

3 Sarawak Trip

welcome to Kuching

Assalamualaikum! kali ini, trip kami ke Kuching Sarawak. trip kami 9 May-12 May 2013,serta dengan bantuan travel agent kami dari sana iaitu mr.Zarip atau riff. alhamdulillah, segalanya berjalan lancar sepanjang berada disana sehinggalah selamat pulang ke semenanjung.


Pujian harus diberikan kepada travel agent kami disana. pertolongan dan servis yang sangat excellent. thumb up! dari tempat menarik disana, hinggalah tempat2 makan yang marbelous! haha

Pengalaman menarik walau penat. setiap destinasi, masa travel boleh dikatakan jauh. dengan jalan yang boleh buat wanita hamil beranak, fuhhh. cramp butt kami! that's why we have our tracel agent. tanpa beliau, amat mustahil nak pergi ke tempat2 sekitar Kuching. kalau nak sewa teksi, mahu xbalik kami berhutang kat sana.

Satu perkara yang kami dapati traffic di Sarawak ni. travel agent kami maklum, agak payah nak dengar Hon dari pengguna jalan raya. kami tanya kenapa. dan jawapan dengan penuh selamba sambil menghirup air bandung "kami dah biasa dengan kebangangan driver kat sini" , ekekeke

Ohh.lupa.soal makan.hahaha.ni pun satu lagi ohsem.makan seefood kat TopSpot is totally insane. paling diingati butter prawn.wahhh. sampai tengah hari esok kenyang (kecak air liur time tulis post nih) . lagi makan mee kolok, rojak mee, mee jawa special. bandung goyang.apekah!.hahah. xlupa gak pisang cheese with ice-cream dekat Kuching Station. xrugi cuba.

Gambar berikut mengikut hari pertama sampai laa balik. ia adalah mengikut susunan. 


get.set.go


Sarawak Culture Village


Sarawak Culture Village


Sarawak Culture Village - Rumah melayu



Pasar Sarikin







Crocodile Farm

Crocodile Farm - Bujang Senang
Kuching Statue



Library view

Menara Kuching

Muzium.penat *_*


k.a.m.i


credit: ipad mini zharif dan as photographer utk awesome picture. hehee

credit also to: zarif, boya, pisol, apik dan diri sendiri




p/s: another trip successful. alhamdulillah

3 comments:

ejasmi said...

boys day out

haziq said...

bachelor trip lahh. nmpak dewasa ckit. hahahah

Cucu Tok Derga said...

Sdr! Saya akan ke Sarawak Januari 2014. Boleh bagi contact no atau email Travel Agen yang saudara sebut tu?
Email saya:
sbs96@hotmail.com

Terima kaksih!

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates