Wednesday, December 12, 2012

8 Singapore vr.3

Assalamualaikum. oke vr.3 adalah version terakhir untuk trip to Singapore ni. untuk hari yang terakhir kami kat Singapore, aktiviti kami hanyalah berjalan sekitar Orchard Road. oleh kerana waktu check out kul12 tengah hari, kami amik kesempatan untuk berehat pada sebelah paginya dan mula bergerak selepas check out. terus menuju ke Orchard Road

Pada pemerhatian kami, Orchard Road ni kalau kat Malaysia adalah area-area Bukit Bintang and Pavilion. banyak shopping2 complex kat area Orchard Road nih. Kebetulan pada masa kami bejalan hari tu, mereka tengah rancak membuat persiapan untuk menyambut Krismas lagi sebulan lebih. so suasana disana ketika itu agak meriah.

Kami juga sempat singgah Orchard Central. saje berjalan-jalan dan pada masa yang sama mencari kedai AFC store. tapi diaorg tengah ada shoot untuk product diaorg. 'please come back at 7pm' katanya. then sebelum asar, kami bergerak ke Arab street untuk mengisi perut masing-masing. lapaq baq hang! lepak kat Masjid Sultan sampai magrib then terus  patah balik ke Orchard Central. nak pergi balik kat AFC tuh, tapi dah tutup dah. haremmm!

Tiket train kami kul1130 malam. so, dari Orchard Road terus ke Woodland Station. dari Woodland station tuh, naik bas ke KTM terminal kat Woodland. belum smpai Malaysia lagi, kami dah start recall what we have done here. miss them. kamimula memikirkan kerja-kerja kat office. dan ak, lusa nya ada presentation system progress! ~ stress..hahha


 
Shaw House

Orchard Road

Orchard Central

Top view - Orchard Central

Orchard Central

Tourist - Orchard Road
ION Orchard
Amrise Hotel - penginapan kami

 

Yang ini pulak part gambar candid ~ enjoicer

'seru' - Botanical Park

peeking - USS           
cover album -Arab Street 
depress, stress, down to earth - Botanical Park
excercise - Singapore Flyer
discussion - USS

way back - bye2 singapore




hope we can plan more trip after this in shaa allah. special thanks to all especially afiq and erli.


credit to photographer: haziq salleh, ellyza jasmi, afiq azlan




p/s: last part for Singapore Trip
p/s/s: Singapore In Memories

8 comments:

@isHaH@but@lib said...

I just love your new template, hehehe

Kalau nak komen pasal singapore, rasa da banyak sgt komen aku. Moge Allah smpaikan aku ke sana pule yeahhh

haziq said...

template cari kt internet je...xpowe nk buat sndiri.hahaha

insyaallah..leh pnya..at least dh ad info dari kami.sng nk jalan mna2 nnti.hahahha.kn?!

ej_89 said...

ingt cici nk tulis..i just love you...hahahhaha...gila hebat kalau cici tulis kat sini..
cici behave

haziq said...

xpasal je nk tulis cmtu.hahha

ak dh complete catatan ak.ko bile lg?hahahaha

erlizawani said...

jangan cuak ziq,...insyaAllah..aku one post je..complete semua...hahaha

haziq said...

one post?xmendebarkan lgsung....hahahaha

@isHaH@but@lib said...

boleh ke nak tulis "I love you" kat sini? Tak nak lah, takut nanti ada orang tukar lock rumah, duduk la aku kat luar ekekekeke

haziq said...

ini tempat public...jgn nk begosip sgt!ahahhaha

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates