Friday, November 30, 2012

8 Singapore vr.2



Okeh! vr.2 means 2nd day. got it?hahah. second day adalah hari untuk kami ke landmark Singapore yang paling femous kt Pulau Sentsosa. Apa dia kawan2?Ding DOng Deng...pandai...it's called Universal Studio Singapore.

Lepas subuh dah bersiap-siap. breakfast roti dulu seround. pekena kopi jantan.kata nak naik roller-coster. hyper itu perlu. dari MRT Kallang ke MRT City Hall untuk interchange dan terus ke MRT Outram Park. Sampai Outram Park, amik bus untuk ke Pulau Sentosa. Naik bas dalam 10-15minit je dah sampai. kebetulan traffic pun xberapa sibuk.

Sampai around kul9 pg.memang xda orang. smangat x kami? hahah. tiket kami beli dengan agent dekat malaysia. so xyah susah2 nak beratur nk beli tiket or nk cmfirm tiket dekat kaunter. cuma tunggu gate bukak je untuk nnti dia nak scan bar code dekat tiket korang.


Welcome To Universal Studio Singapore


Globe USS ~ bendalah ni bepusing tau
another USS globe

sape suh sampai awal sangat ~ tapi baguih oke!haha
main gate USS


sesat kat far far away





belari nk msuk sci-fi transformer ~ ohsem gila!
baru lepas nek roller coster ~ seyes ak tengah penin


mau x penin ~ tengok dia lambung ko cmna
landscape USS dulu

far far yg xberapa nak far
tourist sesat + interframe

Dalam USS ni saja kami pusing 3kali. 1st berebut nak main sume game2 yg ohhsemmm..2nd berebut nak bergambar dengan Star2 diaorang. and last one baru bejalan amik2 gamba sekeliling.


Permainan paling power yang buat bulu ketiak kami meremang  macam Sci-fi Transformer tuh ~ yang ni betui2 menjiwai watak as a autobots! 4D ohhsem sgt!.... then roller coster Cyclon. takut at the same time mencarut smpai takda suara.hahahah. last yg Ancient Eygpt. shilaka pnya unexpected. permulaan yg agak bosan dan bermula dengan coster tu mengundut laju nak mampos. skali lagi mncarut smpai habis.hahahah

Kami keluar USS lam kul4 dan terus ke Arab Street untuk melantak. bagi kami, kalau korang just datang sini semata nak amik gamba. korang mmg bnyak duit xtau nk cmpak mana. datang sini main sume permainan diaorg.oke!!




to be continued....





8 comments:

Nina Hamdan said...

best kan pergi universal studio.!! hahah
kau buat aku teringat pasal trip aku kat Singapore.

haziq said...

ohhsemm sgt...tp klo p just nk amik gmba, baik xyah laa...hahaha

posting ko pn jadi rujukan kami.bangga x?hahaha

Nina Hamdan said...

aku main la semua game tu.. malas nak tunjuk.. hahaha

riak ujub sikit la.. :P

haziq said...

elehhh...begamba bnyak ada lahh...hahaha

ej_89 said...

nape aku ada dlm gmbrnih..cm muka aku je.aku ke tuh???

asal ko naik semua game ko mencarut2?kuar carut btui la... A la budak nih..AAA

haziq said...

mencarut nk ilang kan takot baq hang!!!

hahahaha

ej_89 said...

tapi still xhilang kan??bungee jom!!!

haziq said...

hape laa sgt bugee tuhhh.hahahaha.lai2..hahahah

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates