Monday, October 13, 2014

2 30th IIUM Convocation

Assalamualaikum. wah, lama betul tidak menulis. last menulis pasal wedding oversea pulak tuh. kemana aku menghilang ye?! terukk. banyak pulak isu-isu semasa lately nih. dengan minyak naik nya. dengan isu bajet 2015 nya. tapi takpe lah. we come out this issue first.

sumber: google

Happy convocation guys! iium friends. baik senior, junior mahupun sebaya. dengar cerita course ICT tahun nih 1st day of convocation. wah, bagusnya. dan jugak best. ada KJ dan Sultan. power! sudah pasti rata-rata berselfie, pre-convo, post convo dan macam-macam convo. paham-paham. kita dulu pun macam tu jugak. so everybody deserve to celebrate this day okey! *_-

Okay. itu bab convo. i think everything run smoothly hendaknya. inshaallah. tapi yang tak bestnya pasal stabaz tahun nih. khemah lambat setup. khemah baru smpai malam sebelum hari convocation. tidak kah pelik. kalau zaman-zaman aku dulu. seminggu sebelum hari convocation. dah ada khemah dan peniaga-peniaga dah start meniaga. aku masa tu balik dari kelas singgah stabaz beli makanan ke. macam-macam ada time tuh. seronok beronok. tapi mengikut reporter. everything tak siap dan tergendala. even stage pun tak siap. macam mana nak invite artis nak perform. come on student sekarang.

Tapi tak baik jugak nak bersangka buruk dengan student kita nih. aku pasti walau diaorang ni junior, of course time senior-senior ada dulu. depe sempat belajar selok belok nak handle event-event nih semua. the matter of creative or not je lah kalau nak dibanding kan pun. dengar cerita jugak pihak student affairs pun susah nak lulus budget. oke. ini paham sangat! tambah2 lagi kes transformasi fountain iium yang famous masuk paper. keris mengankat jati diri melayu. one word: puiiii! . agenda bodoh je semua nihh.

Anyway, setiap tahun ada ceritanya. and just follow the flow okay. Happy 30th Convocation IIUM graduates!




p/s: im glad that im convo with my super duper partner in crime.hihihi

2 comments:

ejasmi said...

YEAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

haziq said...

hang awaatt!hahahah

gyeahh

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates