Sunday, November 25, 2012

4 Singapore vr.1



Trip to Singapore. trip ni dah lama kami rancang since kami masih study dulu. alhmdulillah, dapat jugak merialisasikan trip nih. maklumlah, time2 student dulu mana la nk cekau duit kan. kami pun bekan anak org berada. tapi sekarang dh ad duit simpanan sikit ,rezeki dari Dia, boleh lah plan pegi sana sini. plan nya seramai 8org, tinggal 5org, dan yang terakhir 3org.

Sempena minggu cuti deepavali dan awal muharram minggu tu, ia merupakan peluang bagi kami. seawal 3 bulan sebelum dah plan secara serius. tarikh diputuskan antara 15Nov-17Nov 2012. persiapan bermula dengan tiket train, tiket universal studio dan booking budget hotel.

Dengan tema backpakers (backpakers lah sgt) train 14Nov jam11 mlm dan dijadualkan tiba di station Woodland Singapore jam7pagi. dari station Woodland nak ke MRT Woodland kena naik bus.

System MRT Singapore sangat lah efficient.semua tempat boleh dikatakan reachable. untuk ke penginapan kami yang terletak di Gaylang, cuma kena tukar beberapa station sahaja. kalau nk datang sini, public transport are recommended.


Tapi dalam nk mencari tempat penginpan tuh, pnya laa jauh. kawasan pun xtau. yang kami tau area Geylang je.tengok peta bawah sat.

itu adalah perjalan kami dari station Paya Lebar ke tempat penginapan. jauh sehh! nasib baik ad gps 4s!hahaha



dan ini ialah jarak sebenar sepatutnya kami lalu untuk ke tempat penginapan. dan selama 3hari kami disini, ini lah jarak yang kami jalan untuk ke station Kallang


Lepas zohor terus gerak ke tempat menarik.dan sudah pasti ke MARINA BAY. Marina bay is too awesome (baca ohhhsem)



 Marina Bay at the back

Marina Bay 


 Botanical Park Marina


 
 Botanical Park Marina  


Singapore Flyer


then magrib kat Masjid Sultan, Arab Street. pekena murtabak super big dan beriyani daging kat restaurant Zam-zam.


Arab street

 road to Sultan Mosque
 
  kedai2 sepanjang arab street - kedai makan 



Sultan Mosque

landscape Botanical park


 
landscape Marina bay mall



 


to be continued....

4 comments:

elly ellyza said...

Peh..gmbr ada watermark baq hang

haziq said...

copyright baq hang...hahaha

@isHaH@but@lib said...

lawa gilo moga smpai la kami ke sana eheh

haziq said...

leh sampai pnya..tp kene bersungguh laa ckit...jgn nak xnk je..hahaha

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates