Friday, July 25, 2014

2 Jubli Perak

Assalamualaikum. salam 27ramadhan. alhamdulillah, masih diberi kesempatan hingga saat ini untuk beribadat, hidup dimuka bumi yang hanya sementara dan menulis untuk sekali lagi pada hari ini. walaupun ianya suda berlalu minggu lepas. aku masih ingat apa yang dilalui. lagipun aku outstation bohh!hahaha

Umur ku sudah selayaknya diberi pengiktirafan jubli perak. alhamdulillah, masih muda namun usia nya semakin bertambah. terlalu sedikit pengalaman kalau nak dibandingkan dengan mereka2 yang seusia dengan aku. terlalu sedikit achievement yang sudah dicapai kalau nak dibandingkan dengan mereka yang sebaya dengan ku.

Dari segi kematangan hidupnya, dari segi pencapaian hidup, arghh. just a little little sahaja. belum lagi bab berkeluarga dan sebagainya. aku sangat cemburu pada mereka yang sebaya aku sudah mencapai pelbagai pengalaman, pencapaian tertinggi dan memiliki something yang unbelievable to achieve. pengalaman aku? inshaallah mampu membawa diri dalam dunia hari ini. bukan nya susah pun. kebergantungan itu hanya lah kepada Allah.

Gambar Hiasan :: sumber google

Contohnya thomas muller, player German main untuk world cup. umur dah sebaya dengan aku, tapi dah wakil negara, menyumbang kepada negara dan menang pulak world cup. power habis. ada pulak yang build up business sendiri dan sudah membawa jenama masing2 dengan bangganya. ada rumah sendiri, kereta sendiri dan yang paling penting aset2 sendiri. which is aku sangat mengkagumi orang-orang jenis macam ni. muda-muda lagi dah berjaya mengumpul aset. tapi aku? duduk depan computer dan komplen dengan hidup sendiri. *sigh*

Oleh itu, macam mana nak sedapkan hati kau tu dari komplen tak tentu pasal? dengan cara, ini semua rezeki Allah. Allah menangguhkan rezeki kau sebab kau selalu lupa pada dia. baru sedikit Allah bagi nikmat, kita kadang-kadang lupa dengan pemberian Allah itu. selalu komplen apa yang kita tidak ada. itu ini dan sebagainya. bagaimana pula dengan apa yang kau ada ziq? sudah kah kau bersyukur denga apa yang dia bagi kat kau selama ini. rezeki Allah itu bukan lah semata terletak pada harta dan kebendaan. cuba kau tengok sekeliling kau. itu juga adalah satu nikmat dari Allah. dikelilingi dengan orang yang menyenangkan. nikmat sihat yang kau boleh bantu kedua ibu bapa kau kesana sini.

Alhamdulillah, being inspired from my love one. walaupun kite hanya berbincang kosong, namun aku sudah nampak kemana kita nak tuju lepas ini. please hold a second and wait for our next plan. the first step is always the hardest one. belajar inersia kelas fizik tak?ni mesti monteng pergi debate!hahaha

Dikesempatan ini. terima kasih ibu abah serta abang2. kalian adalah terbaik dalam hidup aku. we are nobody in here but inshaallah, we are somebody in hereafter. our family is the coolest ever. to the love, thanks for always be the PA in every field. you can be anything just in time. just pull the button and change the position and role. yaAllah, kurniakan lah kesejahteraan dan kebahagian kepada mereka2 ini didunia dan akhirat. ameen


  
 p/s: xda wish apa.wish semoga plan bulan12 berjalan lancar.tu jer

p/s/s: tapi klo dapat lasut lunarglide 6 power gak. nike flyknite ke. hahah

p/s/s/s: gambar hiasan. orangnya kecil tetapi berjiwa besar ingin menakluk dunia. #respect

2 comments:

ejasmi said...

selamat hari lahir....you know how much i love you... thank you always be with me..inshaAllah...pray for your best and May Allah guide us in our plan... I want to take care of you until the end of our life. I know i cant be like your Ibu but I try my best to be a good wife in future...pliz stay strong .. Happy 25th Years Old..

miss you always and always.... xoxo:
urlove ones

haziq said...

inshaallah.pray the best for us.ameen.

love as always

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates