Friday, March 28, 2014

8 [Part1] Bandung Trip - Itinerary 5hari 4 malam

Assalamualaikum. *tarik napas dalam2*. fuhhhh. pertama, alhamdulillah kerana diberi kesempatan untuk tahun ini bercuti bersama-sama rakan ke Bandung. overall, this is a memorable trip. excited, seronok. arghh. alhamdulillah. masih segar lagi ingatan ini saat2 sepanjang berada disana bersama-sama teman. untuk part 1, lebih elok kalau aku leh brief kan aktiviti sepanjang berada disana.

Bismillah

pickup 2nd team




14/3/2014

800pm: departed from LCCT (perjalanan 2jam) - 1st team (apik, elly, haziq)
900pm: arrived at Husein Sastranegara International Airport
1000pm: check in Zodiak Hotel Jln Kebon Jati
1100pm: 'mengeteh' kat kedai nasi padang

15/3/2014

830am: breakfast di Dunkin Donuts - mewah betol (sandwich dia sedap bhai)
900am: pickup 2nd team (cici, nisa) kat airport
1000am: terus bergerak ke Gunung Tangkuban Perahu.
1130am: tiba di puncak Tangkuban Perahu
130pm: gerak pulang dan singgah lunch di Jongko Nasi Timbel
300pm: gerak ke Factory Outlet (FO) Jalan Setiabudi
400pm: gerak ke Masjid Raya Bandung
500pm: gerak ke kawasan soping2 - maaf aku lupa kawasan ape disini.
700pm: gerak ke KartikaSari. terus dinner kat situ
900pm: pulang ke hotel

16/3/2014

900am: siap breakfast roti kat bilik dan terus gerak ke Trans Studio Bandung
1000am: Trans Studio baru buka.
500pm: keluar Trans Studio dan jalan2 sekitar Trans Studio Mall
730pm: pulang ke hotel
800pm: keluar sekali lagi 'mengeteh' kat Bangi Kopitiam
930pm: pulang ke hotel

17/3/2014

900am: siap breakfast dan berjalan kaki ke Pasar Baru
1000am: Pasar Baru start waktu beroperasi
200pm: pulang ke hotel. 2nd team pulang Malaysia jam 300pm
800pm: keluar mengeteh Kopi Luak
945pm: pulang ke hotel

18/4/2014

900am: second round ke Pasar baru
100pm: cek-out Zodiak hotel
400pm: cek-in departure at Husein Sastranegara International Airport
700pm: safely arrived at LCCT


Ini adalah aktiviti kami sepanjang trip ke Bandung ini. untuk yang seterusnya, cerita serba sedikit ketika kami beraktiviti. alhamdulillah. segalanya berjalan dengan lancar.

1st team ready to depart


8 comments:

misselco said...

mana gmbaq tuan tanah?

haziq said...

tuan tanah xpergi lahh. upah photographer je follow diaorg.hahaha

misselco said...

pehhhh hebat lah hire photographer je

haziq said...

blanja depe.kn artis. persis najwa latippp.hahahah

misselco said...

puiiiiiiiiiii

@isHaH@but@lib said...

Nicee

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

Rate per Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
*Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

Bimo Mekarwangi Tour said...

PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

Rate per Kereta per Day :

# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115

# Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245

*Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
*Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
*Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
*Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
*Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

Terimakasih,
Bimo Mekarwangi Tour

Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
Email : bimomekarwangi@gmail.com
Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates