Sunday, January 16, 2011

4 Pak Guard oh Pak Gad

Ni la nk cerita sal pakgad uia. semenjak dua menjak ni, gejala saman menyaman semakin menjadi-jadi dikalangan pak gad. yang xpakai helmet tu tak yah cerita lah. memang patut disaman. haha. tp ni pasal tempat parking.

Diaorang tahu tak yg parking kat uia ni limited, terhad? parking untuk staff pon tak cukup. ni kan pulak untuk student. student plak sorang nek 1 kereta. ada yang kongsi ada yang tak. cmna nk kongsi klo class bkn sama semua.

Oh pakgad, kitaorang bukan sesuka hati nk parking merata-rata, dah parking tu dah penuh. takkan laa nk monteng class plak. kemon aa wei. dah tu tak pasal2 kna saman. consider aa sikit.klo ikut kan hati student, dah lama korang ni kna sembur wei. strict x bertempat laa pak gad.bkn nk kurang ajar, tp klo x wak camni,ada korang nk dgr masalah student? *sigh*



klo sebijik je motor parking kat situ. agak logik aa nk saman. ni byk kot motor kat situ. ini menunjukkan parking yang sedia ada dah penuh. full. loaded. melimpah-limpah.


rm50 mmg nilai yang sgt besar bagi student.korang lak main saman je.dengan nilai rm50 tu, bg ak dah cukup nk cover makan untuk seminggu kat uia nih. dah tu saman satu hal, nk appeal pon satu hal gak. tempoh nk appeal hanya dalam masa 2minggu.nonsense. memang xsempat nk wak pe2. ingat student xda kerja lain ke.


p/s : tolong ye abg2 akak2 pakcik2 makcik2 guard semua.tolong perihatin. kami xkisah disaman kalau kami betol2 bersalah. menyaman bkn cara yang betol utk mengajar student lebih berdisiplin.

4 comments:

elly ellyza said...

ko dah kne ker?

haziq said...

dah.tp moto apik.haha

@isHaH@but@lib said...

pergh gempak siot header. haha
btw, seamat appeal yeh. kalu kena baya pon anggapla duet tu bukan hak kau. hehe

haziq said...

hot x header ak?dem hot.hahaha

ah.xkira.duit ak gak.pakgad tu gilakan duit ak aka duit student.kn2

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates