Tuesday, March 11, 2014

3 E-Day

Assalamualikum!ini cerita bulan February. bulan 2. xsempat nak menulis lah pasal nih. maklum lah, bulan 2 kan ada 28hari je. xpasal salahkan bulan febuari. kau yang malas, lagi nk salahkan bulan. *sign* padan muka kena marah dengan diri sendiri.enough.

Ini kisah bff aku. alhamdulillah. selamat bertunang. bertunang plak dengan bff dia jugak yang dia kenal dari matrik lagi sampai laa diaorg tamat belajar. alhamdulillah, tahniah ye elly. kalau sudah jodoh tu tak kemana kan. kau campak laa bff kau tu sampai UK pun, dia tetap akan kembali dan bersatu di suatu hari nanti inshaallah. dia ni kalau nk cerita kisah dia dengan bff dia nih, 3jilid belum tentu habis. aku yang tau ckit2 tu, nk cerita pun panjang berjela. tapi pada aku, apa yang membuatkan diaorg ni sampai ketahap ni ialah keserasian dan paling utama saling memerlukan.

Majlis nya yang cukup simple. inshaallah membawa keberkatan hendaknya. elly, kau dah tunang orang sekarang. tunang merupakan tempoh berkenalan. aku pastu, tempoh ni korang lagi akan kenal antara satu sama lain. tidak ada rahsia lagi aku harapkan antara tunang kau dengan kau. segala permasalahan moga dapat diselesai dengan baik. jangan buat keputusan bersandarkan emosi. emosi ni mainan syaitan. kena waras dan berfakta orang kata. setakat gaduh argue sana sini tu biasa lah kan. tp kalau dh gaduh tu, kejap2 dah lahh. aku tau kau jenis cool. sure pnya tunang ko boleh hadap punya. *memandai je aku. hahaha

Mesti tunang kau berasa sangat untung kan. yelah, kau ni hot stuff kot. masa belaja mahupun dekat office. beratur ustaz lineup nak risik kau. untung2. tunang kau jugak jadi pilihan. aku percaya, tunang kau mesti xkan sia-sia kan kau macam tu je. hahaha. harap tunang kau dapat jaga kau dan aku doa kan korang cecepat dapat tarikh dan melangsung kan hari bersejarah korang oke.

Peace yaw, dari aku yang selalu cari pasal dengan kau - deko

alhamdulillah


member2 dia yg supportive - aziah,cici,wawa



3 comments:

casper said...

perghhhh......punye lar ak ingt kome ad affair...idak upenyee...

erlizawani said...

thank for my dearest bff forever for the support n prayers that never ends.

Doakan aku dan dia kekal hingga ke syurga..inshaAllah...aku kawen ko WAJIB taw dtg...ko xdtg..aku xnk kawen!!! muktamad...

anyway..thank again....
comey bakal mak mentua aku..
muda remaja gitu...auwww


CASPER: jodoh itu kn rahsia ALLAH...xmain affair2 ni..ingt aku studnt affair IIUM ke? hahaha

haziq said...

casper: affair tu biasa dah org kata kat kami.hahahah

elly: sentiasa doakan ko ngn dia. inshaallah ak wajib hadir. ak kan org penting. kan kan kan.hahahaha

mak mertua ko tuduk lilit2 tuhhh.hahaha

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates