Sunday, November 22, 2015

2 Selamat Mendirikan Masjid [6]

Assalamualaikum. alhamdulillah, seorang lagi sahabat kami selamat mendirikan rumah tangga. beliau selamat dinikahkan oleh bapanya sendiri Pakcik Talib. walau gugup. hahaha. almaklumlah kan. ini je puteri yang dia ada. gila kau tak gugup. hihihi.



Cici atau Aishah ni sahabat satu universiti kami. sahabat baik madam. baik sangat nih.memandangkan kami sudah melepasi fasa perkahwinan, maka madam banyak memberi nasihat mahupun sumber rujukan bagi nya. yelah, kan senang nak rujuk since kita dah laluinya kan. hahaha

Sahabat punya pasal, hari jumaat sudah berangkat ke Melaka. hahahah. selamat sampai tengah hari di Melaka. siap check in hotel semua. terus ke rumah pengantin untuk persiapan. kali ini, kami handle gubahan hantaran dan mini pelamin untuk pemgamtin. tak susah pun. power tak power. hahaha

Keesokkan hari Sabtu, majlis berjalan lancar. alhamdulillah. adam pun well behave. dia mengerti dia kena behave kalau dalam majlis. good adam good

Kepada Cici dan suami, kami ucapkan tahniah dan selamat melayari alam rumah tangga. nak nasihat lebih-lebih pun, kami pun baru jugak dalam alam rumah tangga ini.haha. namun,sama-sama lah kita saling memberi peringatan. dalam urusan rumah tangga ini, sangat memerlukan kepada komunikasi antara pasangan serta saling tolak ansur antara satu sama lain. inshaallah berbahagialah kita hendaknya. ameen











p/s: adam first check in

p/s/s: madam boleh buat perkhidmatan kerja kawin.hahahah



2 comments:

@isHaH@but@lib said...

Baruu dpt baca dgn skrin beso. haha. Tqsm #ellyhzq atas jasa korang untuk majlis aku. semoga Allah balas dengan perkara yg lebih baik dalam hidup korang pulak lepas ni (sbg cth, noah. eh? haha). Tq also for the wishes and du'a. Doakan kami baik baik aje.

p/s:- gambo mana gambo? share google drive pleaseeeeeeee

haziq said...

dah lama share.lol,baru comment

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates