Sunday, February 7, 2010

6 Dia dan Telurnya

Assalamualaikum...An-nyeong-ha-saeyo (Hello)!! haha

Post kali ini ak nak berkongsi cerita dengan korang semua..cerita ini member ak forward kat ak..so harap korang dapat amalkan ye..haha..bak kata fasi leadership ak,statement mesti kena panas..haha

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan tinggal bersama isteri aku. Kami duduk berdua sahaja kerana sebab masih belum dikurniakan anak.Aku ni ada satu kegemaran - iaitu makan telur rebus.Aku pon tak tau kenapa aku suka makan telur rebus , sedap agaknya.Sebelum ak kahwin,ak memang gila telur rebus.Pagi, petang, siang malam makan telur rebus.Tapi semenjak ak kahwin nih, ak terpaksalah
berkorban iaitu dengan meniggalkan tabiat tabiat ak.Lama juga ak dah tak pekena telur rebus nih..sebab orang rumah ak masak sedap-sedap..so ak dah tak kisal lagilah.

Ceritanya begini, bulan lepas masa ak balik kerja,tiba-tiba kereta ak buat hal..ak pon telefon bini ak katakan ak balik lambat sebab kena menapak.Oleh kerana lapar,ak pon singgah satu kedai makan tu..ada telur rebus laah..ak pon order nasi dengan telur rebus..fuh,nikmatnya..!!Lepastu ak order lagi telur rebus utk diratah.Sebelum balik,ak bungkus lagi 10biji telur rebus utk makan semasa dalam perjalanan balik nanti,Tiba sahaja dirumah ak rasa amatlah kenyang..maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena tel
ur rebus.Sebelum ak masuk rumah, isteri ak tiba-tiba cakap dia ada suprise utk ak malam ni..jeng2,ak dah mula excited..

Dia suruh ak tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku.Dan dipimpinnya ak sampai ke kmeja makan.Ak duduk dikerusi dan isteriku memesan supaya jangan buka ikatan penutup mataku.Ak menunggu dengan penuh sabar dan tawadduk..

Tetapi ak terasa mahu ke toilet kerana perut ku mula buat hal, tp malaslah nk spoilkan suprise isteriku ini.Aku pon tahan lah semahu-mahunya..Tetiba telefon berbunyi,isteriku pergi mengagkatnya.Apa lagi ada chance ak pon melepaskan kentut yang ditahan sekian lama..Fuuuuuhhhh lega rasanya...bau boleh tahan...maklumlah berapa biji telur nth ak bedal kat kedai tadi..Alamak..ada satu lagi laaa..ak pon angkat angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi..bunyinya PROOOTTT!!!...fuhbau jangan cakap beb
..ak pon tak tahan baunya dia..ak kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit baunya...adalah macam bau telur tembelang cikit...Tetiba ak dengar telefon berdering lagi....hai lamanya tunggu isteri ak ni menjawap telefon ...tak sabar nk tahu apa suprise dia nih...Aku terasa ada lagi laah...kali ni memang ak rasa power punyalah..ak kumpul dulu kasi padu-padu...lepastu ak bangun,tonggeng sikit dan lepaskan angin tsunami tu..PPPROOOOooTTT!!!..fuh,lega rasanya...bergegar sikit meja makan dibuatnya...perkh!tak tahan ak bau dia power gila..ak tutup hidung ak..ak rasa bau dia ada sikit-sikit bau bangkai laa..sambil tu ak sebut "aahhhh..."sebagai tanda nikmatnya kentut ini..Adalah dekat 5minit baru hilang bau bangkai tuh...

Lepas tu isteri ak kembali dan minta maaf sebab lambat..lalu dia kata "SUPRISE,HAPPY BIRTHDAY..." dan suruh ak buka kain penutup mata ak...laaa,macam mana ak boleh lupa hari ni hari jadi ak...camna leh lupa nih..ak buka kain penutup mata perlahan-lahan..

Tiba-tiba,ak terus terlopong dan terdiam..ALAMAK!!Benda pertama yang ak lihat..muka merah padam pak mertua ak,mak mertua ak,adik ipar ak 2 org,dudk keliling meja m
akan.Bos ak dengan jiran sebelah ruamh-rumah ak pon ada..??!!Jadi untuk mengCover ma;u,ak tanya laa kat mak mertua ak.."Dah lama sampai..??" dan mak mertua ak pon jawap.."Dah lama dah,sebelum kentut pertama lagi...!!!"





- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


p/s : klo laa korang dah kantoi camtu buat je muka tak bersalah..then,korang carry on dgn makan tanpa mengagkat kepala memandang diaorg..settle masalah..haha.


p/s/s : pernah tak org yg tak dikenali kentut sesuka hati dpn korang sambil buat muka tak salah..??confirm org tu muka mintak penampar.


6 comments:

@isHaH@but@lib said...

'ahahahahahahahaha'

tpld ya, aku akan gelak dulu.
ehehehe.
ok la lawok gak. mu jgn buak benda sama macam tu
walau pun aku rase mu ni mmg ade potensi utk jadi begitu..
sape nk kawen ngan haziq, beware~

haziq said...

norex kuang ajaq...

ak sopan wei..buang angin lam tandas je..haha...bkn cam ko..eii,tak senonoh!!

haha

sayerp~ said...

ngotor ah mu hzq...ceit...!!

Sera said...

aku cam yakin ni hzq di masa akan datang ! huahuahuahaahahaahahha

nik alya fathi said...

HAHAHAHAHAHAHAHAH ye saya sokong sera

haziq said...

sero+alya : future husband korang ah...korang budget nk suprise..last2 korang yg suprise..haha

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates