Tuesday, May 3, 2011

4 Kenapa dengan Malaysia sekarang?


*Sigh*.serba salah nak cakap pasal ni sebenarnya.tapi sampai bila nk tunggu dan lihat camni?sampai bila agaknya.tau x klo baca paper sekarang,berita apa yg disajikan kat masyarakat kita?xtau.please amik tau ye.hahah

Sepanjang cuti semester break nih.ada masa nk baca paper sbb ada org yg belikan.saban hari,beritanya asyik video seks anuar.bleh dikatakan tiap2 hari,xlepas dari berita yang mengaibkan ni.sedih2.

Paper2 tanpa segan silu tunjuk screeenshot video seks tu.apa ni?paper ni dibaca oleh semua golongan masyarakat.of course laa bdk2,remaja,dewasa sume baca.ini paper porn ke pe?yang kat tv pon lagi satu hal.tv pon tunjuk gak video seks tu.asal nk kna tunjuk video tu kat tv?perlu ke?bdk remaja tgk laa berita korang ni.sensored laa cikit at least.malu weh.ni ke negara islam.menanyangkan keaiban org len kat semua org. *sigh*

Korang (media massa) tau x pe kesan ngn tayangan video lucah tu kat umum?korang xfikir ke cmna family dia nk face ngn people around them.malu tau x!cuba tayang video korang kat org ramai.mahu bunuh diri ak ase.xsanggup nk berdepan ngn org ramai.media massa ni seolah-olah diberi lesen oleh kerajaan utk sesuka hati menayang berita lucah ni.

Kita tolak tepi soal politik.back to Islamic principle.pe hukum menyebarkan keaiban org?HARAM weh.so ni ke negara islam yang sebenar?pe yg kita dapat?rugi semata-mata.

Ingatlah wahai pemimpin2 sekalian.kami remaja, bakal pemimpin negara yg perlu diberi contoh teladan yg baik.dengan keadaan sekarang,adakah ni dikatakan teladan yg baik dari pemimpin2 kita?

Tak heran klo negara kita akn berubah pucuk pimpinan suatu hari nnti kepada pimpinan pembangkang.rakyat dah muak dengan pimpinan sekarang yang lebih kepada kepentingan diri sendiri daripada rakyat.barang pe yang x naik?minyak.barang keperluan:gula, bawang.semua naik.

Rakyat diam xsemestinya setuju.perubahan pasti akn berlaku.insyaAllah.sy sayang negara sy.sy sayang Malaysia.tp sy xnk negara sy terus lam keadaan sekarang.

Pemimpin zalim dibenci allah

حَدَّثَنَا عَلِيُّ بْنُ الْمُنْذِرِ الْكُوفِيُّ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ فُضَيْلٍ عَنْ فُضَيْلِ بْنِ مَرْزُوقٍ عَنْ عَطِيَّةَ عَنْ أَبِي سَعِيدٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِنَّ أَحَبَّ النَّاسِ إِلَى اللَّهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَأَدْنَاهُمْ مِنْهُ مَجْلِسًا إِمَامٌ عَادِلٌ وَأَبْغَضَ النَّاسِ إِلَى اللَّهِ وَأَبْعَدَهُمْ مِنْهُ مَجْلِسًا إِمَامٌ جَائِرٌ قَالَ وَفِي الْبَاب عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ أَبِي أَوْفَى قَالَ أَبُو عِيسَى حَدِيثُ أَبِي سَعِيدٍ حَدِيثٌ حَسَنٌ غَرِيبٌ لَا نَعْرِفُهُ إِلَّا مِنْ هَذَا الْوَجْهِ

Rasulullah saw bersabda: sesungguhnya manusia yang paling dicintai allah pada hari kiamat dan yang paling dekat kedudukannya di sisi allah adalah seorang pemimpin yang adil. Sedangkan orang yang paling dibenci allah dan sangat jauh dari allah adalah seorang pemimpin yang zalim. (hr. Turmudzi)

hadith

p/s: cuba tnya remaja skg.pe pandangan diaorg tntang politik skg?ramai yg mls amik tau.

4 comments:

@isHaH@but@lib said...

rasanya ramai je amek tau and aware pasal politik. Even dari dulu lagi. Malah makin muak. Mungkin hanya sekadar tahu tapi tak de pape tindakan yang bole remaja buat menyebabkan mereka malas nak amek port. Aku kadang rasa gitu gak.

Jadi, kami perlu golongan remaja macam kau ke, untuk cari channel untuk remaja menyuarakan segala pendapat, ketidak puasan hati dan sebagainya. Kalau tak, lebur gitu je semua.

So, tindakan seterusnya, yb haziq cari saluran yg betul for the nest step. InsyAllah aku join :)

p/s :- bangga bila kawan-kawan yg ambil peduli ttg negara n agama. Alhamdulillah. ehe

@isHaH@but@lib said...

*next

none said...

go haziq..!!vote for haziq!!

haziq said...

cici: nxt step?sng je.sama2 vote for nxt election.ko dah dftar lom?jgn kata xckup umo lg.haha

nan: sgalanya ditangan kita.

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates