Friday, January 1, 2016

0 [Part 2] Recap 2015

Assalamualaikum. mungkin post yang terakhir utnuk tahun nih. alhamdulillah. 2015 dah pun sampai ke penghujungnya kan. sekejap tak sekejap. setiap permulaan ada pengakhiranya. dan ini lah pengakhirannya. hahaha. syukur alhamdulillah dengan setiap yang berlaku sepanjang tahun ini. naik turun kehidupan ini, ada lah ujian dari Nya.

Alhamdulillah, madam disisi, family yang supportive. jatuh bangun pun inshaallah boleh jalani lagi kehidupan ini. dan tahun ini juga Allah kurniakan amanah Nya untuk kami. Muhammad Adam. adam pun sekarang sudah pun berumur 3bulan. menangis meraung tu biasa. menghiburkan hati pun selalu. boleh dikatakan balance akan perkembangan adamBercerita sedikit pengalaman menjadi seorang bapa. semestinya kehidupan itu sudah berubah. dari segi pembahagian masa mahupun keutamaan. sudah semestinya segala perkara harus didahului dengan anak dulu. nak buat apa-apa sekalipun, mesti fikir dulu untuk anak. nak kata knowledge dalam hal-hal anak, madam sentiasa membantu. sungguh, ilmu ini cetek je. dengan kehadiran ahli keluarga semua. inshaallah sentiasa perbaiki diri untuk jadi bapa yang terbaik. sesiapa pun mahukan yang terbaik kan? hahahaha.

Itu baru pasal baby. belum hal-hal kewangan semua. hahaha. tak dinafikan perlu ada saving untuk menyambut kelahiran anak kita. bagi mereka yang masih bujang dan masih tiada rezeki lagi untuk menimang cahaya mata, better start saving sekarang. untuk kebaikan bersama. mudah-mudahan seglanya dalam keadaan terkawal dan terancang. ameen

Thansks madam and the whole family. See you next year. Selamat Tahun Baru 2016p/s: madam dah habis tugasan awal pagi.hihihi.

p/s/s: tak sabar untuk jana pendapatan untuk tahun 2016. semoga Allah berkati dan permudahkan urusan.ameen0 comments:

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates