Wednesday, April 22, 2015

2 [UK Series] さようなら

Assalamualaikum. haa, tengok tajuk entri pun mesti tertanya-tanya kan. hahaha. malas laa nak bagi tahu maksud disebalik tajuk tuh. dunia kan makin maju. confirm dapat tau punya lahh. hahaha

London Airport Heathrow - Terminal 4
Alhamdulillah, 10 hari dibumi Bristol dan UK. banyak pengalaman menarik dan berharga dapat diambil dan pelajari. tu baru sepuluh hari. cuba bayangkan sambung belajar kat sini 2-3 tahun. mahu dapat business 2-3 base kat sini. serta hantar sebijik dua mini cooper dengan audi Q7. hahahah. nampak tak macam mana peluang tu kat sini. hahahah. meluas beb. masyaallah. orang UK tanya orang malaysia kena GST tu 'apa khabar?' . mangkuk betul maslan nih! aishhh.

Terima kasih diucapkan kepada orang Bristol, terutama abg Hafeez dan Kasma selaku tuan rumah. banyak sangat membantu kami sepanjang keberadaan di bumi Bristol. hanya Allah yang mampu membalas jasa baik kalian. kesana kemari merancang perjalanan kami disini. tak lupa juga untuk abeHa, selaku tuan rumah di bumi Bath. legendary people di Bath. tak lupa kawan-kawan student di Bristol. kak AJ dan family, Zamir. legendary person dibumi Bristol. sempat attend majlis tahlil kat sana anjuran beliau. makan soto semua homemade beb. siapa tidak kenal beliau. tok penghulu Bristol bagi rakyat malaysia. duta kerajaan saja taknak berkerjasama dengan orang-orang macam ini. bagi laa kredit sikit. hadoiii.

B&B - superb service
we gonna miss our room
Inshaallah. panjang umur, diberi kesihatan. dimurahkan rezeki. kita sampai untuk trip yang lain pula. Pengalaman yang berharga pastinya dengan travel. travel is the best university. kenapa? sebab pengalaman di tempat orang sangat berharga untuk kau cari dimana-mana. aku tahu, bukan semua orang mampu untuk travel, tetapi dengan sedikit perancangan dan kau merancang dan target untuk ke sasuatu destinasi. kau pasti berusaha untuk kearah itu. believe me! mana kan tidak, seperti pepatah arab 'belajar lah sampai ke negera China'. (ini karangan peribahasa ke?) hahaha  

Tidak dilupakan. last but not least, partner travel aku. yang sentiasa bersedia untuk berkhidmat. hihihi. my tourist guide. my doctor. (sempat deman sehari kat sana) hahaha. kau adalah teman travel aku yang terbaik utuk selama-lamanya. ada juga beberapa tempat yang kami target dari awal, tetapi tak tercapai seperti London. tapi tak mengapa. London is too mainstream nowadays. hahaha ready for next trip? hahahah.  keep dreaming and we love to go for it! gyeahhh

travel partner - thanks
Sampai sini kisah ukseries: Bristol kami. terima kasih kerana sudi membaca. bai




p/s: next travel dah hint kat atas tuuu.hahahah

p/s/s: hang jumpa hang pawaaaa.hahaha

p/s/s/s: alhamdulillah. uk Bristol we conquered ! 


2 comments:

Nik Alya said...

Next trip London ke Jepun weh.

haziq said...

alya: hahaha.dalam lingkungan jawapan dah tuu.

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates