Saturday, March 28, 2015

2 [UK Series] Bristol City

Assalamualaikum. untuk post kali ini. aku nak sambung our UK series oke. alhamdulillah. selamat sampai di bumi Bristol. mendapat rehat yang secukupnya ala-ala bed and breakfast (B&B). maka, untuk kali ini, kita jalan laa sekitan bandar Bristol. then, kita cerita pulak sekitar bandar Bristol.

The Clifton Suspension Bridge

Bristol is the largest city in the south west of EnglandBandar ini diasaskan daripada persimpangan asal River Frome dengan River Avon, bersebelahan dengan Bristol Bridge pada abad kesebelas. alah, kalau kat KL ini persimpangan sungai Klang dan sungai Gombak. gituu. hahaha. sedikit pasal Bristol. boleh google details about Bristol nih.

Sepanjang keberadaan disini, untuk ke city, kami sepenuhnya menggunakan public transport. dan sudah semestinya kami menggunakan bus sebagai medium untuk kami travel pusing Bristol city. as expected, public transport disini sangat superb dan efficient. bak kata orang jawa 'you can reach all over the city by taking public transport.' dan inilah yang sepatutnya public transport should be kan.

tunggu bas lagi 5minit
street art - Bristol

How they manage, how they apply, how they operate. pada pendapat aku, this kind of question lah kan, menteri yang selalu pergi buat lawatan ke luar negara tu yang patut sambut segala persoalan ini. bukan semata nak berjalan kesana sini. tapi mereka harus bawak balik this kind of technology to our country. cuba bayangkan public transport di malaysia sehebat negara-negara seperti ini. kau rasa kau masih nak drive atau kau nak guna public transport?

And then, ada satu shopping complex yang setiap dari kita patut pergi. Primark. tak sah kalau rakyat malaysia datang ke sini kalau tak pergi Primark. harga sangat murah kalau diaorang buat sale. kadang sangat murah dari harga di malaysia. sesuai kalau nak cari souvenir yang lain dari yang lain. kalau selalu orang bagi fridge magnet, keychain. kat sini kau boleh borong baju dan bagi tiap sorang. no wonder mat saleh disini bergaya. sebab meraka mampu milik untuk memiliki pakaian seakan yang berjenama.
mem besar dan Primark
Bristol city center 

Dekat city ni juga, kita boleh cuba makanan halal. which is KFC dan Subway. unless, kalau nak makan kat kedai arab, jauh cikit dari bandar Bristol nih. a part of different street laa. disana juga muslim bagi kita berkesempatan untuk cari makanan sembelihan halal, yang disediakan oleh komuniti disana. 'chai' atau teh tarik dia kat sini thorbaikkk wooo. 50p je. murah. KFC dan Subway malaysia jauh lebih sedap dari sana. mungkin lidah kita dah biasa yang sana. hahaha

KFC - halal
subway - halal


Overall, seronok juga dapat berjalan dekat bandar Bristol. kita boleh tengok diaorang punya culture disini. banyak belajar. untuk 1st round berjalan sekitar bandar, hanya untuk usha-usha barang. 2nd round berjalan untuk shopping souvenir untuk orang-orang kampung. hahahah

street art
street art
Bristol center
community malaysia di Bristol


p/s: alhamdulillah dapat berjumpa sahabat baru disana.

p/s/s: jauh perjalanan luas persahabatan. kan mem? hahaha

2 comments:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates