Tuesday, May 27, 2014

3 What Makes You The Best

Assalamualaikum. salam sejahtera kepada semua.just came back from outstation. macam ni laa driver. kesana kemari. sian miss T kite.hahaha. sorry. tapi takpa, dia dapat spent time dengan geng rongeng dia dari sekolah dulu. mesti seronok kan. hahaha. at least you have some activity to do instead of duduk terperap kat rumah. kalau duk rumah sesorang, banyak pulak perkara yang dipikir kannya.hahaha

sumber google

Actually, last week adalah week dimana aku ada dibumi KL. jadi sempat lah settle kan segala perkara dan to do list bersama. hahaha. alhamdulillah, segala berjalan lancar. inshaallah. tenkiu madam!

Bila aku ada kat KL dan tak outstation, ni laa satu-satunya masa yang aku ada untuk berfutsal dengan rakan-rakan university dulu. lagipun, rakan2 ni je yang aku ada kat KL. tak akan miss kalau ada peluang nk berfutsal. tapi last week ramai pulak yang datangnya. time aku outstation, takda plak orang yang nak mai turun. sekali time aku turun, satu kampung turun. aish! tak puas lahh main hoiii. hahah


Benda yang ak nak highlight kan kt sini macam mana rakan2 aku dah berjaya dalam bidang memasing. panjang kan intro aku. hahaha. memasing dah start develop skills masing. malah ada yang dah nak start jump company. aku salute dengan korang weh! cukup setahun kerja, tak tunggu lama untuk stay satu company. dah start cari company yang better offer dan benefits. itu tak kira lagi yang jenis sume interview dia nak attend. bukan itu masalahnya, hahaha. semua company power dia dipanggil tuhh. serious aku jealous! ahhaha, itu belom lagi madam, bab-bab kerja macam senior.powerr. orang jawa panggil 'professional' . hahaha

Everybody have their own nature and environment of works. perghh! berlumba-lumba timba pengalaman dan skills. tapi aku?. . .

argh..memang betul, apa yang kau belajar di universiti tak semestinya kau akan kerja dalam bidang yang kau belajar. honestly, aku rindukan database sangat2. buat masa ni, ilmu database ak semakin menipis. hahaha. biasa lah benda2 practical macam data base, kalau kau tak buat atau guna atau practic, lama2 ilmu tu terkubur dalam sel2 otak kau dan boleh jadi keladak. itu yang aku rasa sekarang. *sigh*

Hey haziq, kau tak suka ke kerja kau sekarang? macam mengeluh dengan kerja sekarang. tanya diri sendiri. takdalah, aku bukan mengeluh pasal kerja sekarang, aku cuma rindukan apa yang aku belajar macam nak mampos kat universiti dulu. database is not a easy subject, but it'll became easier if kau minat subject tuh. database is my passion.

Let's follow the flow. apa yang kau pilih, kau kena yakin, masih lagi ramai orang yang mengeluh tentang kerja mereka. kau leh jadi kan database itu semangat buat kau. apa yang penting, kena bersyukur dengan kerja yang kau ada sekarang. walau kerja itu sekarang is high risk, believe me, it's worth it!

Okay, jumpa lagi....see you ebiribodiiiiiiii



p/s: mendoakan apa yang di plan berjalan lancar tanpa sebarang penangguhan dan tunda. inshaallah. ready for it

3 comments:

misselco said...

sedihnya entry kali ni...baca ngn sedu sedan...yes...we do really miss our database skills..ke awk rindu kelas madam kartiwi...antara best class ever zaman blaja kan?

SY doa moga awak berjaya dalam kerjaya skrg..seyes..saya jelous ngn awk..org nmpk awk cm xkeje...dalam bank byk 000000000000000 xde siapa tahu..hny kerani bank je tahu..hahah

siapa pun kita hari ini, kita harus bersyukur dan berbangga, kerna kita menjadi org berguna atleast tuk diri sendiri dan keluarga...

p/s: teringt zaman dalam kelas. ada budak tuh suka duk blkg sekali...haha i miss that 'kerek' boy

haziq said...

kelas database is the best walau madam mcm singa!hahaha xberani nk pandang monitor.

'tulis cek selamba xrisau batal, dalam bank ada banyak 0 0 0 0....' dan kalau ak mampuu.hahahah

kn.at least dpt berbakti pd family inshaallah

p/s: budak kerek tu aku ase nak lempang je.hahahah

misselco said...

hahaha...reply komen sambil nyayi ke nih??? puiiiii

hahah xberani masuk lambat walau seminit pun...nk pandang monitor xbrani apa lagi hp...hahahha


p/s: jgn lempang dia...aku jatuh cinta sbb dia kerek lah...

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates