Thursday, September 5, 2013

0 Jom naik harga bersama

Assalamualaikum! meletup kat malaysia minggu ni pasal harga minyak naik. yup, naik dengan mencanaknya sekali. good job Jibby. engkau ni memang laa kan!

Kebetulan malam tu baru sampai KL dari outstation, dapat berita harga minyak RON95 naik 20sen berkuat kuasa 12 malam. terus pergi isi minyak full tank - hahaha. padahal leh tahan berapa hari je. ni mmg dah budaya rakyat malaysia, minyak naik kul12 malam, masing-masing berhimpun kat stesen minyak. ada gathering semalaysia anjuran kerajaan malaysia. dan selang 2 hari, RON97 naik 15sen.


macai-macaiStatement orang politik

 DSN :
"Kita mesti faham ini bukan soal politik, tapi soal masa depan negara, kalau ekonomi terjejas ia akan datangkan kesan buruk kepada rakyat"

"Mungkin peningkatannya tidak begitu tinggi," (respond PM terhadap kemungkinan kenaikan inflasi. Macam tak yakin je bunyi nye?)

"Apa sahaja berkaitan GST akan diumumkan dalam ucapan belanjawan."

DSAI :
"Amalan boros BN bebankan rakyat"

"Malaysia eksport minyak!

Ketua Penerangan Pas:
"Apakah kerajaan BN, terutamanya Perdana Menteri menjamin inflasi boleh dikekalkan pada paras yang selesa dengan keputusannya menaikkan harga minyak?"

MP Kinabatangan :
"Minyak petrol naik (harga), pastinya tidak memudaratkan rakyat kerana yang ada kereta besar adalah orang-orang besar dan berkemampuan, (sedangkan) orang kampung ada tidak berkereta"

MP Batu Gajah :
"Saya ucapkan Selamat Menyambut Hari  Naik Harga Petrol kepada semua yang mengundi Barisan Nasional dalam PRU13"Pedih oiii keadaan camniii. reason tak leh pakai langsung. ko ni Jibby, nak kurangkan subsidi, hanya untuk nak naikkan BRIM yang setaun sekali dapat. tu pun untuk golongan bawahan. minyak ni semua rakyat guna laaa. ~sigh

"alaaa, naik 20sen je pun, nak bising. rokok naik harga boleh pulak beli" - macai. macai yang cakap macam ni ak ase nak tampar je. rokok tu bukan semua orang beli. ini minyak, semua orang beli. hadoiii bangang bertingket-tingket.

nak salah kan sapa? salah kan orang yang undi BN dengan orang yang xdaftar untuk mengundi PRU haritu.sumber: malaysian gag, bloggers


p/s: dah laaa outstation every week! cam celaka

p/s: #mymdm baru nk beli kereta, dah lari budget ~ aishh

0 comments:

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates