Friday, June 28, 2013

0 [Infographic] Freelance

Assalamualaikum. long time no see. where have you been? busy konon. kemon laa beroo. hahaha. semoga kalian sihat saja ye. jaga kesihatan. ramadhan dah tak lama dah. sentiasa berdoa semoga Allah berikan kita kesempatan untuk bertemu lagi dengan ramadhan tahun ini. sesungguhnya, ramadhan nih banyak kenangan terutama ramadhan tahun lepas. tapi tidak mengapa, bukan soal kenangan yang mahu dikongsi disini.

Ceritanya bagaimana anda sekarang, your life after graduation even not convocation yet? yang dah dapat kerja, alhamdulillah, yang dapat training mana2, pun alhamdulillah. yang tak dapat kerja, pun alhamdulillah, kerana apa, diberi peluang dimana anda berada sekarang. percaya atau tidak, kamu masing2 mengimpikan apa yang org lain dapat

Sebagai contoh, mereka yang masih lagi belom dapat mana2 offer kerja, mereka mengimpikan dapat kerja macam member2 dia dapat kerja sekarang. dan orang yang dah dapat kerja juga mengimpikan mereka ada masa seperti mana mereka yang masih belum lagi dapat kerja. vice versa orang siam kata. sebab tu say alhamdulillah. and me? freelance...konon!hahahah


freelance

Walauapapun, rezeki tu milik Allah, dan Dia bagi kat kita dengan berjuta-juta cara, keadaan dan masa. yang penting berusaha, doa, tawakal. semua orang pun mengharapkan yang terbaik terjadi dalam kehidupannya. dan perlu ingat kesenangan itu hanya dipinjamkan buat sementara sahaja.

Aku juga jeles, dengki, dengan kawan2 aku, satu batch grad dengan aku (especially madam ~ hehe) yang dah dapat kerja dan juga dalam proses menstabilkan diri mereka. tetapi takkan ak nak tengok saja mereka dengan kejayaan mereka tanpa ak berbuat apa2. kemonn. live must go on. get motivated and push the limit.


sumber

0 comments:

 

Sang Penglipur Lara - Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates